τραυματισμό της βουβωνικής

Αρκετές ομάδες μυών προσκολλώνται στην περιοχή των βουβώνων.

Μπορείτε να τραβήξετε (στέλεχος) ή να σχίσετε έναν μυϊκό μυ στη διάρκεια της άσκησης, όπως τρέξιμο, πατινάζ, κλοτσιές στο ποδόσφαιρο ή παίζοντας μπάσκετ. Μπορείτε να τεντώσετε έναν μυϊκό ιστό ενώ ανυψώνετε, πιέζετε ή τραβάτε βαριά αντικείμενα. Μια πτώση μπορεί να τραβήξει έναν μυ. Μια ξαφνική τράβηγμα ή σχίσιμο του μυς της βουβωνικής χώρας μπορεί να προκαλέσει ξαφνικό πόνο. Ένας ήχος κουδουνίσματος μπορεί να ακουστεί με κίνηση ισχίου ή ποδιού. Οίδημα και μώλωπες μπορεί να συμβούν γρήγορα. Μερικές φορές οίδημα και μώλωπες δεν εμφανίζονται για λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό.

Οι μελαγχολικές κήλες εμφανίζονται όταν αναπτύσσεται ένα αδύναμο σημείο στον κάτω κοιλιακό ιστό. Συχνά η αιτία της κήλης δεν είναι γνωστή. Αλλά η κήλη μπορεί να προκληθεί από την ανύψωση, το στρες, το βήχα, την παχυσαρκία, την εγκυμοσύνη, τη δυσκοιλιότητα ή τη γήρανση. Μια αδυναμία ή ανωμαλία στους μύες από τη γέννηση (συγγενής) μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα να έχετε μια κήλη.

Ορισμένοι τραυματισμοί στη βουβωνική χώρα προέρχονται από υπερβολική χρήση όταν επαναλαμβανόμενες μικρές βλάβες οδηγούν σε στελέχη ή δάκρυα των μυών. Υπερβολικές βλάβες συμβαίνουν όταν τοποθετείται υπερβολική πίεση σε μια περιοχή. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν υπερβείτε μια δραστηριότητα ή επαναλάβετε την ίδια δραστηριότητα μέρα με τη μέρα. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολική χρήση

Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, το πρήξιμο και τους μώλωπες που μπορεί να εμφανιστούν με έναν τράβηγμα μυών της βουβωνικής χώρας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα μικρό παιδί μπορεί να έχει κάταγμα του ισχίου ή ένα κάταγμα θραύσης όπου το ισχίο και το άνω μέρος του μηριαίου οστού χωρίζονται με δύναμη και ο πόνος στην βουβωνική χώρα είναι το κύριο σύμπτωμα. Η μετατόπιση της κεφαλής του μηρού μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό. Ο ήπιος πόνος στη βουβωνική χώρα ή το γόνατο σε ένα παιδί που δεν βελτιώνεται μετά από λίγες ημέρες της θεραπείας στο σπίτι πρέπει να αξιολογηθεί από γιατρό. Εάν ο πόνος των βουβών παιδιών σας είναι σοβαρός, απαιτείται άμεση αξιολόγηση.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Επείγουσα Ιατρική, David Messenger, MD

14 Νοεμβρίου 2014