μεταμόσχευση καρδιάς

Μια μεταμόσχευση καρδιάς είναι η αντικατάσταση της καρδιάς μιας ασθενούς με την υγιή καρδιά του δότη. Ο δωρητής είναι ένα πρόσωπο που έχει πεθάνει και η οικογένειά του έχει συμφωνήσει να δωρίσει τα όργανα του αγαπημένου προσώπου.

Είναι δραματικό όταν κάποιος έχει καρδιακή προσβολή στην τηλεόραση ή στις ταινίες. Αλλά στην πραγματική ζωή, τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο λεπτές και δύσκολο να εντοπιστούν. Και επειδή τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής και στηθάγχης είναι τόσο παρόμοια, μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς τι συμβαίνει. Αλλά γνωρίζοντας τις διαφορές – και τους λόγους πίσω από αυτούς – μπορεί να οδηγήσει σε αναζήτηση θεραπείας νωρίτερα, και να ζήσουν περισσότερο.

Μια μεταμόσχευση καρδιάς θεωρείται όταν η καρδιακή ανεπάρκεια είναι τόσο σοβαρή ώστε δεν ανταποκρίνεται σε καμία άλλη θεραπεία, αλλά η υγεία του ατόμου είναι διαφορετικά καλή. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι λαμβάνουν καρδιακές μεταμοσχεύσεις είναι επειδή έχουν

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές νέες καινοτομίες για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, από νέα φάρμακα έως βηματοδότες και νέες χειρουργικές θεραπείες. Κατά τον καθορισμό των επιλογών θεραπείας σας, είναι σημαντικό να αξιολογηθεί από γιατρό που ειδικεύεται στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα άτομα που έχουν προχωρήσει (τελικού σταδίου) καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά είναι κατά τα άλλα υγιή, μπορούν να εξεταστούν για μεταμόσχευση καρδιάς.

Οι ακόλουθες βασικές ερωτήσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από εσάς, το γιατρό σας και την οικογένειά σας για να διαπιστώσετε εάν η μεταμόσχευση καρδιάς είναι κατάλληλη για εσάς

Αν απαντήσατε «όχι» σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, η μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να μην είναι για σας. Επίσης, εάν έχετε επιπλέον ιατρικά προβλήματα, όπως άλλες σοβαρές ασθένειες, ενεργές λοιμώξεις ή σοβαρή παχυσαρκία, πιθανότατα δεν θα θεωρηθεί υποψήφιος για μεταμόσχευση.