θειική γλυκοζαμίνη: χρήσεις και κίνδυνοι

Η θειική γλυκοζαμίνη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται μέσα και γύρω από το υγρό και τους ιστούς που αμβλύνουν τις αρθρώσεις σας. Αυτός ο ιστός ονομάζεται χόνδρος.

Το Forskolin κατασκευάζεται από τη ρίζα ενός φυτού στην οικογένεια των νομισματοκοπείων. Το φυτό μεγαλώνει στο Νεπάλ, την Ινδία και την Ταϊλάνδη. Έχει από καιρό χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική.

Τα συμπληρώματα θειικής γλυκοζαμίνης συχνά παρασκευάζονται με τη χρήση οστρακοειδών. Η ουσία μπορεί επίσης να γίνει σε εργαστήριο.

Η θειική γλυκοζαμίνη είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πόνου σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα γόνατος.

Η οστεοαρθρίτιδα συμβαίνει όταν ο χόνδρος σπάσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις. Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν οστεοαρθρίτιδα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν μόνο τη θειική γλυκοζαμίνη, και μαζί με ένα άλλο συμπλήρωμα που ονομάζεται χονδροϊτίνη, για πολλά χρόνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αντικρουόμενα.

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι το συμπλήρωμα μειώνει τον πόνο στο γόνατο σε άτομα με μέτρια έως σοβαρή οστεοαρθρίτιδα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να λειτουργεί τόσο καλά σε ανθρώπους που

Το συμπλήρωμα φαίνεται να μειώνει τον πόνο όσο και η ιβουπροφαίνη. Αλλά δεν λειτουργεί τόσο γρήγορα. Μπορεί να χρειαστούν τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για τη θειική γλυκοζαμίνη για να μειωθεί ο πόνος.

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η θειική γλυκοζαμίνη μπορεί επίσης να λειτουργήσει

Μια μελέτη σε άνδρες επίσης υποδηλώνει ότι η θειική γλυκοζαμίνη μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να κάμψει και να κάψει το γόνατο καλύτερα μετά από ξαφνικό τραυματισμό στο γόνατο.

Οι βέλτιστες δόσεις θειικής γλυκοζαμίνης δεν έχουν τεκμηριωθεί. Τα συστατικά και η ποιότητα των συμπληρωμάτων μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά από τον κατασκευαστή στον κατασκευαστή. Αυτό καθιστά δύσκολο να καθοριστεί μια τυποποιημένη δόση.

Η δόση που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές μελέτες για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος ήταν 500 χιλιοστογραμμάρια, που λαμβάνονται τρεις φορές την ημέρα.

Υπάρχουν διάφορες μορφές γλυκοζαμίνης. Ελέγξτε τα συστατικά του συμπληρώματος. Ορισμένοι μπορεί να περιέχουν θειική γλυκοζαμίνη. Άλλα συμπληρώματα μπορεί να έχουν υδροχλωρική γλυκοζαμίνη ή άλλο τύπο. Στις περισσότερες μελέτες χρησιμοποιήθηκε θειική γλυκοζαμίνη.

Η γλυκοζαμίνη συναντάται μερικές φορές σε κρέμες δέρματος που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πόνου αρθρίτιδας. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να κινηθεί μέσα στο δέρμα σας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανακούφιση του πόνου μπορεί να οφείλεται σε άλλα συστατικά της κρέμας.

Μελέτες που έγιναν σε εργαστηριακό πιάτο υποδηλώνουν ότι η θειική γλυκοζαμίνη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS. Απαιτείται πολύ πιο εκτεταμένη έρευνα πριν οι επιστήμονες μπορέσουν να πουν εάν το συμπλήρωμα αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους έχουν τον ιό.

Ποια θρεπτικά συστατικά; Σας λείπει;