αλλεργία γύρης χόρτου

Τάσεις αλλεργιών

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στη γύρη που προέρχεται από χόρτα. Παίρνει συμπτώματα όπως ρινική ή βουλωμένη μύτη, φαγούρα στα μάτια και βήχα.

Αναρωτιέστε αν το κρύο σας είναι πραγματικά μια αλλεργία; Ή τι γίνεται με τη νέα κρέμα δέρματος που έκανε τα χέρια σας να ξεσπάσουν; Η διάκριση μιας αλλεργίας από μια μη αλλεργική κατάσταση δεν είναι πάντα μια ξεκάθαρη εργασία. Αλλά γνωρίζοντας τη διαφορά μπορεί μερικές φορές να σας βοηθήσει να λύσετε αυτό που σας ενοχλεί, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να σημαίνει ταχύτερη ανακούφιση. Η Mary Fields γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσει μια αλλεργία. Η 64χρονη κάτοικος Μπρονξ λέει ότι ήταν πεπεισμένη ότι οι συχνές κυψέλες της προκλήθηκαν από κάτι …

Μπορεί να είστε αλλεργικοί σε ένα μόνο είδος χόρτου ή σε πολλούς.

Οι χόρτες τείνουν να αρχίζουν να αναπτύσσονται νωρίς την άνοιξη. Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, απελευθερώνουν γύρη στον αέρα. Ο άνεμος μπορεί να το μεταφέρει για μίλια.

Η γύρη χόρτου είναι μικροσκοπική. Μπορεί να μην το βλέπετε στον αέρα. Αλλά εάν είστε αλλεργικοί, το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Ξηρές, θυελλώδεις μέρες. Ο άνεμος μεταφέρει τη γύρη στον αέρα, ειδικά όταν είναι ξηρή και ηλιόλουστη. Όταν είναι κρύο ή υγρό, οι μετρήσεις γύρης είναι συνήθως χαμηλότερες.

Ορισμένα τρόφιμα. Εάν είστε αλλεργικοί στα χόρτα, τα συμπτώματά σας είναι πιο πιθανό να προκληθούν από συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά που έχουν πρωτεΐνες όπως αυτές της γύρης. Το φρέσκο ​​σέλινο, τα πεπόνια, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια και οι ντομάτες μπορεί να σας προκαλέσουν φαγούρα στο στόμα σας.

Μη γκαζόν. Οι περισσότεροι τύποι γύρης απελευθέρωσης γύρη μόνο όταν μεγαλώνουν. Η γύρη προέρχεται από ένα φτερώδες λουλούδι που μεγαλώνει στην κορυφή. Αν κρατήσετε το γκαζόν σας κοπεί, είναι λιγότερο πιθανό να απελευθερώσει γύρη. Αλλά το χόρτο των Βερμούδων και μερικοί άλλοι τύποι μπορούν ακόμα να απελευθερώσουν τα φρεσκάδα ακόμα κι αν τα κρατήσετε σύντομα.

Δοκιμάστε. Είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε εάν είστε πραγματικά αλλεργικοί στα χόρτα, ή αν κάτι άλλο προκαλεί τα συμπτώματά σας.

Αποφύγετε τους ενεργοποιητές σας. Κλείστε τα παράθυρα σε θυελλώδεις, καλοκαιρινές ημέρες Φορέστε μια μάσκα όταν κήπο.

Bermud; Johnso; Kentuck; Orchar; Redto; Ry; Γλυκό verna; Είδος χόρτου

Ξανασκεφτείτε το γκαζόν σας. Μπορεί να φαίνεται δραστική, αλλά αν είστε βέβαιοι ότι τα χόρτα στην αυλή σας προκαλούν τα συμπτώματά σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάστασή τους με χορτάρι αγριοτριανταφυλλιού – όπως το αειθαλές χόρτο σίκαλης και η ψηλή φουρκέτα. Αυτοί οι τύποι δεν ανθίζουν και απελευθερώνουν γύρη έως ότου είναι 12 ίντσες ή ψηλότερα.